Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

Ole inimene (Remember the human) 

Senini see teema on kõige lähedam reaalsele elule. Arvan, et kõik need "Internetis käitumise reeglid" on väga väga õiged, et iga inimene nagugi reaalses elus peab austama teisi. 

Tahan rääkida oma pettumusest noores põlvkonnas. Kohe tahan ütelda, et see ei ole üksik juhtum - see on juba "elu" online mängudes. Noored inimesed, kes mängivad neid mänge, kahjuks ei tunne mingit vastutust oma tegevuste eest ja arvavad, et nende NickName-ga nad on täielikult anonüümsed. 



Kui ma vaatan kuidas need inimesed suhtlevad, mis sõnad nad kasutavad, mul tekib tunne, et kui sellele nooremale põlvkonnale anda täieliku vabadust reaalses elus, maailmas varsti juhtub apokaalipsis. Nendel ei ole mingeid väärtasju, nad ei austa ega mittetuttavaid inimesi, kui ka kõige lähimaid (vanemaid jne). Kahjuks seal väga paljud ei täida Shea esimest 3 reeglit.

See probleem tekkib sellest, et keegi ei kontrolli Netiquette mängude sees, kui seda ei tee selle mängu tootja (adminid), ja järelduseks noorte kultuur järg järgult kaob ära. Ma arvan, et see on väga tõsine probleem ja seda on vaja lahendada.


Allikad:

https://wiki.itcollege.ee/index.php/E-ITSPEA_5:_Tarzan_suurlinnas:_v%C3%B5rgusuhtluse_erip%C3%A4radest

http://albion.com/netiquette/

Комментарии